RESEPI AYAM PANGGANG DAN KENTANG BARU
Bahan-Bahan:
900 gram @ 1 ekor ayam panggang
500 gram Kentang
150 gram yogurt rendah lemak
1 sudu besar madu
225 gram daun salad
Sedikit daun tarragon (* jika suka)
4 biji lada besar merah di hiris (siap di panggang)
Cara-Cara:
1. Rebus atau kukus kentang selama 15 minit ke 20 minit dan sejukkan ke dalam air sejuk dengan cepat apabila siap merebus.
2. Sementara itu, carik-carikkan isi ayam atau jadikan isi ayam di dalam ketulan kecil-kecil.
3. Campurkan yogurt dengan madu dan juga tarragon serta perasakan secukup rasa.
4. Masukkan ayam yang telah di jadikan ketulan kecil-kecil tadi bersama dengan lada besar, daun salad dan kentang ke dalam mangkuk besar dan sebatikan. Sedia untuk di hidang.
(Daun Tarragon)
Sedap yer..nk try la..tq utk resepi ni..jmput singgah di blog saya ye dirawanhartawan.blogsport.com
ReplyDeleteTerima kasih Norsadira, Insyallah.
Delete