Wednesday, 8 February 2017

RESEPI AYAM PANGGANG DAN SALAD KENTANG BARU



RESEPI AYAM PANGGANG DAN KENTANG BARU




                                 


Bahan-Bahan:

900 gram @ 1 ekor ayam panggang
500 gram Kentang
150 gram yogurt rendah lemak
1 sudu besar madu 
225 gram daun salad
Sedikit daun tarragon (* jika suka)
4 biji lada besar merah di hiris (siap di panggang)



Cara-Cara:

1. Rebus atau kukus kentang selama 15 minit ke 20 minit dan sejukkan ke dalam air sejuk dengan cepat apabila siap merebus.

2. Sementara itu, carik-carikkan isi ayam atau jadikan isi ayam di dalam ketulan kecil-kecil.

3. Campurkan yogurt dengan madu dan juga tarragon serta perasakan secukup rasa.

4. Masukkan ayam yang telah di jadikan ketulan kecil-kecil tadi bersama dengan lada besar,  daun salad dan kentang ke dalam mangkuk besar dan sebatikan. Sedia untuk di hidang.



                                                                  (Daun Tarragon)






2 comments:

  1. Sedap yer..nk try la..tq utk resepi ni..jmput singgah di blog saya ye dirawanhartawan.blogsport.com

    ReplyDelete